پیوند: http://www.farhangnews.ir/content/95024
در سال ۱۳۸۲میانگین زمان دسترسی به انواع مختلف مواد مخدر را ۲۲دقیقه و مشروبات الکلی را ۱۷دقیقه اعلام کرده است که هم اکنون برخی از کاهش قابل ملاحظه این میانگین خبر می دهند.
به گزارش گروه اجتماعی فرهنگ نیوز، انسان ها در دوران معاصر دچار آسیب ها و چالش های فردی و اجتماعی فراوانی شده اند و در تلاش برای حل آنها، در دام نابهنجاری های دیگری گرفتار شده است. الکلیسم(پدیده مصرف الکل)، یکی از نابهنجاری هایی است که تأثیرات منفی و مخرّبی را در عرصه های فردی، خانوادگی و اجتماعی به همراه دارد. پدیده ای که قرار بود برای راحتی و آسایش انسان به کار برده شود و این روزها تنها آسیب های ماندگار جای منافع زودگذر آن برجای مانده است.
متأسفانه این پدیده در کشور ما هم رشد داشته است و باعث آسیب های فراوانی شده است. سال گذشته خبری مبنی بر مسمومیت بیش از پانصد نفر در رفسنجان بر اثر مصرف مشروبات منتشر شد که در این بین عده ای کلیه و بینایی شان را از دست دادند.
این روزها هم خبرگزاری خانه ملت به نقل از دکتر حسن تامینی لیچائی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم، آماری در خصوص افزایش مصرف مشروبات الکلی در برخی نقاط کشور ارائه کرده است. دکتر تامینی آمار مصرف مشروبات الکلی را ۲۰۰ میلیون لیتر در سال اعلام کرده که این مشروبات الکلی از طریق تولید در داخل و یا از راه قاچاق به دست مصرف کنندگان می رسد. در مورد تولیدات داخل تولید الکل صنعتی به مصرف خوراکی می رسد.
آمار مصرف الکل در ایران
سازمان بهداشت جهانی نیز در سال ۲۰۱۰-۲۰۱۱ ایران را در رده بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده ۱۶۶ قرار داده است. البته زیاد هم نباید خوشحال بود چرا که بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، هر چند ایران در رده های پایین مصرف مشروبات الکلی در جهان قرار گرفته است، اما افرادی که در ایران مشروبات الکلی مصرف می کنند با خوردن ۳۵ لیتر مشروب در سال در رده ۱۹ پر مصرف ترین مشروب خورها قرار دارند که این خود زنگ هشداری جدی به شمار می رود. از سویی دیگر بر اساس آمار های تخمینی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر معتاد به الکل در ایران وجود دارند و سالانه ۶۰ تا ۸۰ میلیون لیتر معادل ۷۳۰ میلیون دلار الکل به ایران قاچاق می شود که ۸۰ درصد الکل قاچاقی از مرزهای غربی وارد کشور می شود. در سال ۱۳۹۰ بیش از ۸۲۰ راننده مست دستگیر شدند.
دسترسی سریع:
متاسفانه آمار دسترسی این مشروبات الکلی به مراتب جالب تر از میزان مصرف آنها است. ستاد مبارزه با موادمخدر در سال ۱۳۸۲میانگین زمان دسترسی به انواع مختلف مواد مخدر را ۲۲دقیقه و مشروبات الکلی را ۱۷دقیقه اعلام کرده است که هم اکنون برخی از کاهش قابل ملاحظه این میانگین خبر می دهند.
هم اکنون نازل ترین مشروب موجود در بازار با قیمتی در حدود لیتری ۱۵هزارتومان خرید و فروش می شود. مشروباتی با قیمت های نجومی حدود ۵۰۰هزارتومان نیز در بازار وجود دارد. این آمارها در حالی است که شمار مصرف کنندگان این مشروبات الکلی را جوانان تشکیل می دهند.
صفحات: 1· 2
سلام دوست عزیز
متاسفم
چقدر وحشتناک
از اطلاع رسانی شما سپاسگزاریم
موفق باشید
در پناه حق