این مطلب رو زود در وبلاگ گذاشتیم تا ان شاء الله فرصت برنامه ریزی برای اجرای طرح های خوب رو داشته باشیم.
عید غدیر عید الله الاکبر و عید آل محمد علیهم السلام و -طبق روایات- حرمتش از اعیاد قربان و فطر و جمعه بیشتر است. اما چرا تعظیم و بزرگداشت این عید آن چنان که باید و شاید در خانه ها و مساجد و محلات و شهرها و روستاها و کشورها نمایان نیست؟
در روایات علاوه بر اعمال شخصی و ادعیه ی خاص این روز بزرگ و شکوهمند اعمال زیبایی سفارش شده از جمله:پوشیدن جامه های نیکو و زینت کردن و استعمال بوی خوش و شادی کردن و شاد نمودن شیعیان امیرالمومنین و عفو از تقصیرات ایشان و برآوردن حاجات ایشان و صله ارحام وتوسعه بر خانواده و اطعام مومنان و افطار دادن روزه داران این عید و مصافحه با مومنین و به زیارت رفتن ایشان و لبخند زدن بر ایشان و هدیه فرستادن برایشان و شکر الهی به جا آوردن برای نعمت بزرگ ولایت و …
متولیان فرهنگی در هر اجتماع از خانواده ، مساجد و هیئات تا صدا و سیما و … می توانند با اجرای طرح های دست جمعی جمع بیشتری از مردم را در مجموعه ی اعمال زیبای این عید بزرگ وارد کنند.
چه خوب است طرح های پیشنهادی را که مصمم به اجرای آن در حد وسعمان هستیم را به یکدیگر نیز اطلاع بدیم. برکات سفره های معنوی هرچه مهمانانش بیشتر باشند برکاتش برای همه بیشتر است.
طرح اطلاع رسانی:
تهیه بروشور یا هماهنگی با روحانی مسجد برای ایراد یک سخنرانی در این مورد یا استفاده از احادیثی که اعمال زیبای عید غدیر را به ما یاد داده اند در بردهای مساجد و اماکن پر رفت و آمد و صد البته ایمیل ها و وبلاگ ها و وب سایتها مون. مثلا خیلی زیباست که لبخند زدن به روی مومنین یکی از اعمال این ماه هست خب خیلی ها خبر ندارند حتی تو خونه شون هم عبوسند! خوش اخلاق بودن با مومنین همیشه واجبه و عید غدیر می تونه بهانه ی محکمی برای دور ریختن بداخلاقی های ظاهری و باطنی باشه.
طرح هدیه :
یکی از اعمال عید غدیر هدیه دادن به مومنان هست عیدی گرفتن از سادات مشهوره اما هدیه دادن فقط مختص سادات نیست و همه ی دوستداران امیرالمومنین می تونند این کار زیبا رو انجام بدهند . چقدر خوبه هدیه هامون ماندنی و حاوی نور باشند مثل کتابهای خوب با توجه به روحیات و شرایط کسی که به او هدیه می دهیم خصوصا اگر یکی دو جمله ی زیبا از طرف ما روی هدیه مون نوشته بشه که هدیه گیرنده رو ترغیب به خواندن و ان شاء الله تاثیر گرفتن کنه ( مثل اینجا یا اینجا یا اینجا ) یا کارت های حاوی احادیث زییا و کاربردی و یا برای مسن تر ها ذکر شمار یا خیلی هدیه های خوب دیگه که شما می تونید مثال بزنید و به ما هم یاد بدید. قطعا اقوام اولویت دارند به نوعی صله رحم هم هست
طرح اطعام:
توی خانواده یا اگر توانشو داریم تو اجتماعات بزرگتر مثل مساجد این طرح رو مطرح کنیم هرکس به اندازه ی وسعش هر مبلغی که می تونه برای این طرح اختصاص بده. یک نفر که مورد اعتماد اهالی مسجد هم هست بانی بشه.
طرح افطاری دادن:
اینم مثل طرح بالایی . اگر مثل ماه رمضان سفره افطاری در مساجد پهن بشه که خیلی عالیه و خب یک جسارتی میخواد برای اولین بار اجرا کردنش . خدا به همه ی هیت امناهای مساجد این جسارت رو عنایت کنه.
طرح آشتی کنان:
شاید این یک طرح فردی باشه اما چون نتیجه اش اجتماعیه اینم اضافه کنیم: هرکسی تصمیم بگیره به حرمت امیرالمومنین اگر از یکی از محبین امیرالمومنین کدورتی داره اون کدورت رو کنار بزاره به نیت شادی قلب مقدس رسول الله صلی الله علیه و آله و امیرالمومنین علیه السلام، تا دلش آماده باشه برای دریافت نور بدون کدورت.
نکته: هرکس در آشتی کنان زودتر پا پیش بزاره به تعبیر روایات زودتر وارد بهشت میشه خلاصه والسابقون السابقون اولئک المقربون. خلاصه بی خیال اینکه تقصیر کی بود خیلی حال می ده آدم به خاطر امامش پا روی غرورش بزاره هرچی سختر باارزش تر البته آشتی راستکی نه نمایشی. آدم کادوی تقلبی که نباید بده به امامش
طرح ختم صلوات:
این طرح که مشخصه برای اینکه همه یک جا باشیم اینجا پیشنهاد ماست
طرح شیرینی و شربت:
چرا فکر می کنیم پخش شیرینی و شربت فقط مختص نیمه ی شعبان هست؟ یا چراغانی و تزئین کوچه ها ؟ خوش به حال محله هایی که معلومه در عیدالله الاکبر شادمانند.
طرح رفع گرفتاری از مومنین:
شاید این عمل ازبقیه ی اعمال زیباتر باشه چقدر خوبه هرکدام فکر کنیم در خانواده یا فامیل یا همسایه ها یا دوستان چه مشکلات و گرفتاری هایی وجود داره . اسلام دین شادی حقیقیه کاش این توفیق دست بده شادی واقعی رو به محبین اهل بیت هدیه کنیم که فرموده اند: هركس نمي تواند ما را صله كند ، پس نيكان پيرو ما را صله نمايد ،براي او ثواب صله ما نوشته مي شود (اینجا)
دیدار از خانواده ی سادات که دیگه گفتن نداره همه انجام می دهند.
منتظر ایده ها و طرح های پیشنهادی شما برای بهتر برگزار کردن این عید شکوهمند هستیم.
http://barayeyadat.blogfa.com